Vyko renginys apie maisto tausojimą

  • Paskelbė : Monika Trakumienė
  • Paskelbta: 2023-02-20
  • Kategorija: Renginiai

Technologijų mokytojos pakvietė šeštokus susipažinti su maisto nešvaistymo kultūra, bei sveikos mitybos pagrindais, o vėliau teorines žinias pritaikyti praktikoje – pasigaminti patiekalus iš maisto likučių, bei gaminti naudojant kuo mažiau cukraus.

Vasario 10d. gimnazijoje įvyko prevencinis renginys sveikatinimosi tematika ,,Sveikatos mums ir planetai“, kurį organizavo technologijų mokytojos Jurgita Šatienė ir Snaigė Kontrimienė. 6e klasės mokiniai buvo supažindinti su maisto nešvaistymo kultūra ir kaip tai gali nulemti visos planetos ekosistemą. Šeštokai mokėsi, kaip taisyklingai laikyti, šaldyti ir paruošti maisto produktus, kad jų suvartojimas būtų kuo efektingesnis, o išmetamų atliekų kiekis kuo mažesnis. 

Vėliau mokiniai sprendė testus ir gamino patiekalus, mokydamiesi panaudoti produktus, kurie užsiliko jų šaldytuve. Taip pat nepamiršta ir sveikos mitybos pagrindų, kalbėta apie cukraus žalą, kviečiama naudoti kuo mažiau cukraus, jį pakeičiant natūraliais saldikliais (pvz.: bananais). Pagaminti patiekalai buvo degustuojami, aptariamas jų skonis, maistinė vertė, patiekimo estetiškumas.

Mokytojos dėkoja dalyviams už kūrybiškumą, darbštumą, išradingumą, linksmą ir jaukią renginio atmosferą!

Parengta pagal technologijų mokytojos J. Šatienės pateiktą informaciją

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pamokų laikas
3. 09.50 - 10.35
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30