Kino ir teatro diena

  • Paskelbė : Violeta Blažytė
  • Paskelbta: 2019-11-29
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 28 d. gimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena – Kino ir teatro diena.

1-ųjų klasių mokiniams vyko erdvinio kino seansai. Erdvinis kinas – tai veidrodine projekcine sistema 360° kampu perteikiamas vaizdas ant išgaubto ekrano. Mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę kitaip matomo vaizdo pagalba pažvelgti į dangaus kūnus.

1b klasės mokiniai po edukacinio kino ,,Galaktos“ peržiūros patys kūrė kino juostas pasirinkta tema.

2-ųjų klasių mokiniai vyko į kino teatrą ,,Skalvija“, kur žiūrėjo filmą, sukurtą pagal Antuano de Sent-Egziuperi knygą „Mažasis princas“. Laikui nepavaldi ,,Mažojo Princo“ istorija atskleidė antrokams svarbiausias šiuolaikines vertybes: parodė, kas yra tikra draugystė, prisirišimas, kaip svarbu būti atsakingam už tą, su kuo susibičiuliauji, o svarbiausia mokė matyti ne vien išorinius dalykus, o esmę, vidų, kuris nematomas akimis – jį galima pamatyti tik širdimi.

Visos 3-iosios, 5a, 5c, 5d, 6b, 6c ir 7s klasės vyko į koncertinę „Trimitas“, kur žiūrėjo teatralizuotą muzikinį koncertą-spektaklį ,,Trimito miestas“. Mokiniai ne tik stebėjo intriguojančią istoriją, bet taip pat susipažino su pučiamųjų instrumentų orkestru, jo instrumentais, dirigento, kitų atlikėjų vaidmenimis. Spektaklyje žaisminga patrauklia forma buvo gvildenamas laisvės ir atsakomybės santykis, egoizmo ir altruizmo priešprieša ir kitos temos.

4-ųjų klasių mokiniai vyko į kino teatrą ,,Pasaka“, kur žiūrėjo filmą ,,Atsargiai, ragana!“. Filme kalbama apie gebėjimą susidoroti su iššūkiais, tėvų skyrybas, šeiminius santykius, drąsą, draugystę, negatyvias emocijas, vaizduotę bei tikrovę. Mokiniai buvo skatinami ugdytis atvirumą kitoniškumui, kritinį mąstymą, kūrybiškumą, suprasti šeimos svarbą, draugystės reikšmę. Serbų kino režisieriaus filmas nepaliko abejingų. Burtai, aktualios temos, specialieji efektai, pasakojimas ne tik žodžiais, bet ir vaizdais tikrai patiko daugeliui.

5b ir 8a klasės mokiniai taip pat apsilankė kino teatre ,,Pasaka“, tačiau pasirinko žiūrėti filmą ,,Naujokas“. Šis filmas savyje talpina labai daug temų: siekio pritapti, jausmų priešingai lyčiai, atvykėlio iš kitos šalies integracija klasėje, tikros draugystės paieškos, jauno žmogaus vertybių pasirinkimas ir kitos.

6a, 7a, 7b, 7c, IVa klasių mokiniai vyko į Akropolio ,,Forum Cinemas“ kino centrą, kur žiūrėjo filmą ,,Širdys“. Filmas apie tuos laikus, kai dar nebuvo interneto, mobiliųjų telefonų, Facebook‘o ar Instagram‘o. Kai jausmai buvo grynesni, kai dažniau pakeldavome akis į dangų, kai kitas žmogus tapdavo svarbesnis už viską pasaulyje, kai širdys buvo tikros ir mokėjo plakti vienu ritmu...

Ia, Ib ir IIa klasės mokiniai lankėsi Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, kur žiūrėjo spektaklį pagal I. Šeiniaus ,,Kuprelį“. Ko gero, pirmą kartą iš taip arti galėjo matyti aktorių vaidybą. Mokinius ir mokytojus užbūrė jau nebe žodžiai, o subtiliai kūno kalba ir mimika perteikiami aktorių jausmai bei išgyvenimai. Visi liko sužavėti!

8c klasės mokiniai vyko į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų, į edukacinį užsiėmimą ,,Triukšmų įgarsinimas kino filmuose“. Triukšmą dauguma mūsų supranta kaip nemalonų reiškinį, kurio norisi atsikratyti. Kine tai terminas reiškiantis visus garsus, išskyrus kalbą ir muziką. Filmuojant profesionalų kiną, vaizdas fiksuojamas kino juostoje, o garsas įrašomas atskirai. Ant nufilmuoto vaizdo garsas ,,uždedamas“, t. y. garsas pritaikomas tam vaizdui. Foninis triukšmas tai, kas mus supa. Tokius triukšmus uždaroje, tylioje studijoje garsina ,,triukšmadarių“ komanda. Sniego girgždėjimą, spynų rakinimą, klampojimą per pelkę ir kitus garsus aštuntokai galėjo pabandyti išgauti patys, netikėčiausiomis priemonėmis, edukacinio užsiėmimo metu.

IIs ir IIIa klasės mokiniai žiūrėjo filmą ,,Second hand“. Tai filmas apie emigraciją, žmogaus vertę gyvenant tarp svetimų ir apie „nešvarų“ verslą. Per Didžiąją Britaniją driekiasi tamsus aukojamų drabužių surinkimo verslo tinklas. Filmas seka „labdaros“ keliu iš Londono į Lietuvą ir fiksuoja nematomų tuo užsiimančių lietuvių emigrantų kasdienybę. Šioje dokumentinėje komedijoje su detektyvo elementais atsiskleidžia keturių spalvingų personažų gyvenimas: jie susiduria su kultūriniais skirtumais ir tragikomiškais įvykiais, bet nepraranda užsidegimo bei ironijos kartais žiaurioje ir nežmoniškoje aplinkoje. Tokie filmai, o dar kai talentingai pastatyti, leidžia pažvelgti į kitą, mums dar nežinomą, gyvenimo pusę ir praplėsti žmonių pažinimo ribas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pamokų laikas
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30