Edukacinių programų ir išvykų diena

  • Paskelbė : Violeta Blažytė
  • Paskelbta: 2019-02-01

2019 m. sausio 25 d. mūsų mokykloje vyko netradicinio ugdymo diena – Edukacinių programų ir išvykų diena. Mokiniai tą rytą skubėjo ne į pamokas mokykloje, o į edukacines išvykas skirtingose Vilniaus miesto vietose.

1A, 1B, 1C, 1D ir 1E klasės mokiniai vyko į ,,Pasakos” kino teatrą, kur žiūrėjo filmą ,,Kaimynė šnipė”. Grįžę į klases mokiniai su mokytoja aptarė filmo veikėjus, kalbėjo apie tiesą ir slapukavimą, drąsą išsiskirti ir būti tokiam, koks esi, apie romantišką draugystę. Filmas visiems vaikams labai patiko.

4A klasės mokiniai vyko į Lietuvos nacionalinį muziejų, į edukacinį užsiėmimą ,,Močiutės kraitinės skrynios paslaptys”. Užsiėmimo metu mokiniai sužinojo, kodėl skrynios tarp lietuvių liaudies baldų užėmė išskirtinę vietą, susipažino su jų puošyba, ornamentika, simbolika, regioniniais skirtumais. Po to atliko kūrybinę užduotį, spalvino ir ornamentais puošė pasirinktą skrynios piešinį. Surengė darbų parodą. Vėliau funikulieriumi pakilo į Gedimino kalną ir pamatė Vilniaus panoramą žiemą. Gedimino bokšte sužinojo daug įdomių istorinių faktų, palietė tikrus prieš 600-700 metų pagamintus patrankų sviedinius ir susipažino su nauja ekspozicija. Ant Gedimino bokšto, prie plazdančios Trispalvės, sakė linkėjimus Vilniui jo 696-ojo gimtadienio proga.

4C ir 9S klasės aplankė Valstybės pažinimo centrą. Jame įrengta interaktyvi paroda, skirta Lietuvos šimtmečiui. Valandos trukmės ekskursija po Lietuvą per šimtmetį buvo puiki  istorijos ir pilietiškumo pamoka. Bet svarbiausia – tai buvo pamoka, padedanti bręsti žmogui ir auginti savyje Lietuvos piliečio savimonę.

Dažnai pamirštame, kokie laimingi esame, kad galime lankyti mokyklą. Kiekvieną rytą tūkstančiai vaikų besivystančiose šalyse rizikuoja sveikata ir gyvybe, nes trokšta mokytis. Kartais jų kelias į mokyklą primena nenuspėjamą kliūčių ruožą. Apie tai pasakoja milijonus žiūrovų visame pasaulyje sujaudinęs prancūzo P. Plissono dokumentinis filmas ,,Pakeliui į mokyklą”, kurį ,,Skalvijos” kino teatre žiūrėjo 5B, 5C, 6A, 7A ir 7C klasės mokiniai. Galbūt po šio filmo moksleiviai kiek kitomis akimis įvertins jiems suteiktą progą mokytis, auginti savo asmenybę, nevaržomai išbandyti įvairius saviraiškos būdus.

6B klasės mokiniai vyko į ,,Multikino” kino teatrą, kur žiūrėjo filmą ,,Tarp pilkų debesų”, pasakojantį pie tragišką lietuvių tautos likimą tremty. 11A klasės mokiniai - filmą ,,Žalioji knyga”. Tai pagal tikrą istoriją sukurta biografinė drama, pasakojanti apie netikėtą talentingo juodaodžio pianisto Donaldo Širlio ir netašyto italų kilmės apsaugininko Frenkio draugystę, kuri nugali visas su rasine neapykanta susijusias blogybes: patyčias, agresiją, įžeidinėjimus ir smurtą.

6C vyko į kino teatrą ,,Pasaką”, 3-jų dalių edukacinio filmo „Išklausyk“ peržiūrą ir aptarimą. Šio filmo pagrindinė mintis – gyvenime situacijų pasitaiko įvairių, bet visada galima ir reikia ieškoti pagalbos.

5A ir 8B klasės mokiniai laiką leido aktyviai. 5A klasės mokiniai vyko į ,,Appolo” boulingo klubą, o 8B – pramogavo batutų centre ,,Skypark”.

7B klasės mokiniai dalyvavo integruotoje geometrijos, architektūros, dizaino ir meno pamokoje Nacionalinėje dailės galerijoje. Mokiniai turėjo galimybę patys sukonstruoti meno galeriją ir joje surengti savo dirbinių iš plastiko ir popieriaus parodą.

9A klasė lankėsi Modernaus meno muziejuje. Vienos ekspozicijos juos žavėjo, kitos kėlė nemažai diskusinių klausimų, bet visi vieningai nutarė, kad buvo verta apsilankyti.

6S klasės mokiniai vyko į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kuriame susipažino su policininko darbu.

8A ir 10A klasės lankėsi Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso muziejuje bei kolumbariume. Mokiniai sužinojo daug naujų dalykų apie masinės kapavietės atsiradimą, kodėl ji buvo slepiama ir kokia galybė žmonių buvo nužudyti bei palaidoti čia pat, beveik Vilniaus centre.

Visos 2-os, 3-ios ir 4B klasės mokiniai vykdė edukacinę programą mokykloje. Mokiniai mokyklos aktų salėje žiūrėjo labai gražų, nuotaikingą ir pamokantį teatro ,,Avilys” muzikinį spektaklį ,,Prieskonių indo paslaptis”. Po spektaklio aktų salėje vyko 3-ių klasių mokinių tarpklasinė žinių viktorina. O po renginio mažųjų klausimai ,,Ar dar bus?” - liudijo, kad renginys vaikams patiko. 4B klasės mokiniai po spektaklio bėgo į lauką. Šaltas oras ir baltas sniegas juos įkvėpė kūrybai. Sniegu užsiklojusi žemė atstojo popieriaus lapą. Plastikiniai buteliai pakeitė teptukus. Beliko pasiruošti spalvoto vandens. Galerija po atviru dangumi.

Smagi buvo Edukacinių programų ir išvykų diena J

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pamokų laikas
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30